HRVOJE MAGDIĆ: DOĐITE NA TONKAFEST!

Autoradmin

HRVOJE MAGDIĆ: DOĐITE NA TONKAFEST!

Ovogodišnji, 12. po redu, festival duhovne glazbe Tonkafest 2018. bio je povod za kratki razgovor s predsjednikom Udruge Oda prijateljstvu profesorom Hrvojem Magdićem.

Možete li nam reći nešto o Tonkafestu.

Tonkafest je festival popularne duhovne glazbe koji su pokrenuli roditelji i prijatelji pokojne Antonije Turković, okupljeni u humanitarnoj Udruzi Oda prijateljstvu. Ovo je jedini takav festival u Gospićko- senjskoj biskupiji, Karlovačkoj županiji kao i ovom dijelu Hrvatske, a jedini je humanitarnog karaktera u Hrvatskoj jer se sav prihod od ulaznica donira obiteljima teško bolesne djece i mladih ogulinskog kraja. Svake godine u svibnju Ogulin postaje centar duhovne glazbe u kojem se okupe izvođači iz svih dijelova naše domovine. Tonkafest je postao jedan od prepoznatljivih simbola grada Ogulina na koji smo ponosni.

Koji su glavni ciljevi Tonkafesta?

Zapravo su tri osnovna cilja ovog projekta. Prvi i najvažniji cilj pomaganje je onima kojima je pomoć potrebna. Na ovogodišnjem Tonkafestu prikupljamo sredstva za pomoć Siniši (9) i Josipi (14). Sav prihod od prodanih ulaznica bit će uplaćen na žiro-račune roditelja ove djece. Drugi cilj sjećanje je na našu prijateljicu Antoniju Turković čiji je prerani odlazak i povod pokretanju ovog festivala.

Treći cilj je promocija grada Ogulina. Više od 70 gostiju dolazi na 12. Tonkafest iz svih dijelova Hrvatske (Slavonski Brod, Varaždin, Rovinj, Zagreb, Knin, Zadar, Šibenik i Kaštel Kambelovac). Za goste organiziramo i stručno razgledavanje grada, a svake godine odlaze iz Ogulina prepuni uspomena i lijepih dojmova te se rado vraćaju u naš grad sa svojim obiteljima ili prijateljima.

Na ovogodišnji Tonkafest doći će i gospićko-senjski biskup Zdenko Križić.

Tako je. Biskup Križić bio je i na prošlogodišnjem Tonkafestu što nam je velika čast i podrška. Ovogodišnji dolazak biskupa poseban je jer je biskup odlučio da Gospićko-senjska biskupija ove godine bude suorganizator te je pozvao i sve župnike naše biskupije da se uključe tako da Tonkafest postane biskupijski festival. Sretni smo jer je prepoznao naš rad i bio nam od velike pomoći u organizaciji, a veliku pomoć dobili smo i od biskupova tajnika vlč. Mišela.

Zanimljivost festivala je i njegov natjecateljski karakter.

Prema odluci Organizacijskog odbora na ovogodišnjem Tonkafestu dodijelit će se dvije nagrade – nagrada žirija i nagrada publike. Na taj način i svi posjetitelji mogu sudjelovati u izboru svoga pobjednika što festivalu daje posebnu napetost i zanimljivost.

Na kraju možemo sve pozvati na Tonkafest!

U ime organizatora, Udruge Oda prijateljstvu, pozivam sve večeras, u nedjelju 13. svibnja, u 19.30 sati u Školsku sportsku dvoranu, pokraj OŠ Ivane Brlić Mažuranić. Kupnjom ulaznice po cijeni od 30 kuna pomažete Siniši i Josipi, činite dobro djelo, a istovremeno možete uživati u popularnoj duhovnoj glazbi i sudjelovati u izboru pobjednika Tonkafesta 2018. Vidimo se!

O autoru

Napiši odgovor