ZBOG ČEGA STRAH VLADAJUĆIH OD VIJEĆNIČKIH PITANJA?

Autoradmin

ZBOG ČEGA STRAH VLADAJUĆIH OD VIJEĆNIČKIH PITANJA?

Nakon jučerašnje redovne sjednice Gradskog vijeća zamolili smo vijećnike Zlatu Kurelac i Hrvoja Magdića za kratku izjavu i komentar. Ukratko prenosimo njihove dojmove.

Jučerašnja redovna 8. sjednica Gradskog vijeća Grada Ogulina započela je neuobičajenim prijedlogom predsjednika Gradskog vijeća Željka Stipetića da se iz dnevnog reda izbaci točka aktualnog sata. Da se prisjetimo, sukladno važećem Poslovniku Gradskog vijeća Grada Ogulina za vrijeme aktualnog sata vijećnici imaju pravo postavljati pitanja gradonačelniku, zamjenicima i pročelnicima upravnih tijela koja smatraju važnim za građane Ogulina. U dosadašnjoj višegodišnjoj praksi rada Gradskog vijeća ova se točka izostavljala s dnevnog reda jedino u vrijeme božićnih blagdana. Stoga, iznenađuje ovakva odluka vladajućih bez opravdanog razloga, obzirom da argumentirani odgovor za tako nešto nismo dobili. Postavljamo si pitanje, postoji li kod vladajućih strah od vijećničkih pitanja, odnosno je li strah razlog za skidanje aktualnog sata s dnevnog reda sjednice.

Iako je izbjegavanje vijećničkih pitanja bio razlog da se sjednica napusti, odlučili smo nastaviti s radom, konstruktivno sudjelovati u raspravama u kojima se odlučivalo o vrlo bitnim temama za Grad Ogulin te su sve točke jednoglasno podržane. Na taj smo način pokazali odgovornost i spremnost podržati sve odluke koje doprinose dobrobiti građana Grada Ogulina.

I na ovoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Dalibor Domitrović nastavio je s vrijeđanjem oporbenih vijećnika ponavljajući izraz „infantilan“, za što je odbio ispričati se, što smatramo neprimjerenom komunikacijom za sjednicu Gradskog vijeća.

O autoru

Napiši odgovor