ELIZABETA TURKOVIĆ NOVA PREDSJEDNICA TEMELJNOG OGRANKA HDZ-a TURKOVIĆI

Autoradmin

ELIZABETA TURKOVIĆ NOVA PREDSJEDNICA TEMELJNOG OGRANKA HDZ-a TURKOVIĆI

Današnjim izborima i službeno je završio izborni proces u Temeljnom ogranku HDZ-a Turkovići. Za novu predsjednicu izabrana je Elizabeta Turković, što je i bio povod ovom kratkom razgovoru.

Gospođo Turković, recite nam nekoliko rečenica o sebi.

Rođena sam 1957. godine u Ogulinu gdje sam završila osnovnu i srednju školu. Kao knjigovođa radila sam u DIP-u, Tvornici montažnih kuća te u Vezici d.o.o. Udala sam se 1976. godine i majka sam kćeri Kristine. Živim u Turkovićima, selu podno Kleka. To je za mene najljepše selo na svijetu, bogato brojnim potocima, izvorima, poljima, šumom, livadama, dobrim i jako vrijednim mještanima.

Aktivni ste u svom mjesnom odboru, ali i društvenom životu Grada Ogulina?

Naravno, pokušavam svakodnevno biti uključena u rad svog mjesnog odbora. Od 1978. godine aktivna sam članica Dobrovoljnog vatrogasnog društva Turkovići. Članica sam Upravnog odbora i obnašam dužnost tajnice. Na Godišnjoj skupštini, u veljači 2018. godine, dobila sam vatrogasnu Spomenicu za 40-godišnji uspješan rad u vatrogasnoj  organizaciji.

Na izborima za vijeća mjesnih odbora 2014. godine  izabrana sam za članicu Vijeća Mjesnog odbora Turkovići. Dvije godine bila sam organizatorica manifestacije “Otvorena vrata Turkovići” te projekta “Turizam rekreativne aktivnosti na otvorenom” , a organizirala sam i niz aktivnosti čišćenja i uređenja naših Turkovića pod nazivom “Zelena čistka našeg sela”.

Politička aktivnost također nije izostala?

Od 1990. godine, zajedno sa suprugom Markom, aktivno sam uključena u rad Hrvatske demokratske zajednice. Temeljni ogranak HDZ-a Turkovići osnovan je 15.4.1990. godine. Na prvim sam izborima izabrana za članicu Izvršnog odbora i obnašala dužnost rizničara, a kasnije i tajnice TO HDZ-a Turkovići. Danas sam izabrana za predsjednicu Temeljnog ogranka HDZ-a Turkovići.

Koja je Vaša poruka članovima nakon današnjih izbora?

Želim se, prije svega, zahvaliti članovima TO na povjerenju koje su mi dali izabravši me na ovu časnu i odgovornu dužnost. Kao novoizabrana predsjednica moram promicati interese temeljne organizacije, mjesne organizacije i Grada Ogulina. Moram komunicirati otvoreno i često sa svojim članovima jer nema drugog puta za uspješan rad stranke. Sjednice Izvršnog odbora TO HDZ-a Turkovići moramo održavati jednom mjesečno, a sjednice sa svim članovima TO svaka dva do tri mjeseca.

Planovi za budućnost?

TO Turkovići danas broji oko 40 članova. Moramo raditi na povećanju i pomlađivanju članstva. Budući  da naš ogranak djeluje već 28 godina, svečano ćemo obilježiti 28. obljetnicu u prostorijama DVD-a Turkovići 15.4.2018. godine. Obilježavanje obljetnica uvrstit ćemo i ubuduće u svoj kalendar događanja.

Uz predan i kontinuiran rad, kako mene kao predsjednice, tako i svih članova ,rezultati neće izostati!

O autoru

Napiši odgovor